Social Media

A diverse 'play-scaped' space for a centre in Melbourne's Docklands

  
The Harbour Family and Children's Centre's landscaped outdoor area was designed by Hassell. Located on the rooftop of a supermarket in the Melbourne Docklands - the centre aims to showcase Lady Gowrie's vision for outdoor play as a fundamental aspect of early childhood development.



The courtyard is a diverse and tactile series of nature-based play spaces that provide a backdrop for the facility's learning programmes.



Incorporating two sandpits, digging patch, water play zone kitchen garden and a flexible use softball area, the gardens vary in theme to showcase the diversity of the natural world.



This unique learning environment is an important addition to community infrastructure within a fast-growing high density commercial and residential precinct.

Via Hassell Design Practice.

0 comments:

Post a Comment

 

site by Ana Degenaar