Social Media


Opposite the Turner Contemporary Museum and within a Victorian grotto on Folkestone seafront stands a temporary installation by Dutch artist Krijn de Koning titled Dwelling.

The colourful architectural labyrinth walkway comprises of a series of angled walls punctured with doorways and windows that create a trail for visitors to navigate through, while using the existing surroundings to create a new experience of the space (see more images here).

The installation provides an air of fun and exploration - notions inspired in many early childhood settings to promote self learning through play. And upon further investigation, Krijn has in fact worked with architects Teeuwisse & Willems to create a space for an educational centre in Soest, Germany.

Here, a wall and ceiling structure stretches over the common hall space and on the other side creates two smaller play areas.

Like a creeper, the green form "climbs" across the existing surfaces creating new areas to explore and experience physically.

The installations providing a new lease on what would otherwise be a "boring" or rather standard (walls, ceilings and floors) space.

Via Urbis.


Post a Comment


site by Ana Degenaar