Social Media

"A learning landscape" is this concept by NORD for a marine educational centre

It is like a giant early childhood centre.

The idea of rooms being enveloped by an undulating or zig zag roof canopy, letting in or expelling heat/light and air as permitted has been seen in a number of early childhood structures before (like here, here and here).

NORD's adoption of the concept is probably because it is a fitting one for learning, advocating respect for the natural environment.

Says Molander Pedersen (partner at NORD Architects):

"We have developed a learning landscape where education is everywhere. It is in the landscape, in the building and in the transition between nature and culture."

Located in Malmö, Sweden, the new marine centre winning concept comprises of a 700-square-metre visitor centre with a large overhanging roof. The indoor and outdoor spaces are blurred - with activities in and out inviting users (children and adults) to explore the marine and physical environments using their senses.

Inside, further contributing to the learning experience the building's water handling, energy consumption and ventilation functions will be communicated to the building's users.

“With the changing climate, rising oceans and increased severity of cloudbursts, there is a need more than ever to understand the profound influence that marine life and the oceans have on our lives”, says Pedersen.

I look forward to seeing the built product.

Via Dezeen.


Post a Comment


site by Ana Degenaar