Social Media

Roof = Slide

John Lin and Olivier Ottevaere have designed a "2 in 1" community library AND playground, the roof doubling as a slide.

The Pinch, Library and Community Centre was built as part of a government reconstruction following the 2012 Yunnan earthquakes.

Situated in the mountain village of Shuanghe in south-west China, the library and surrounding plaza offers a meeting place for local residents, as well as a space where children can play and read.

"Villages in China often prioritise building houses over community spaces and community programs, even though it is an important aspect of village life," Lin told Dezeen. The new structure providing a positive and central hub for ALL the community's residents.

Simple school benches offer flexible seating, while polycarbonate plastic doors and windows front the building; the trusses extending downward to support a floating bookshelf.

It is nice to see the focus on creating meaningful community spaces for all ages that invite interaction and play being used as a catalyst for a city's difficult reconstruction process (a similar concept to Van Eyck's post-war Dutch playgrounds).

Via Domus and Dezeen.


Post a Comment


site by Ana Degenaar