Social Media

A centre in Israel that sits atop public space - fostering community

This Educational Campus was built as part of a winning entry community hub - which included an auditorium, a sports centre, a residential tower and an educational wing, around a public space - serving as a vital communal connection space.

The architects Mayslits Kassif Architects designed the two kindergartens on the top floor of a two storey long horizontal building.

The woven ground floor timber structure is the public space and separates from the upper floor kindergartens. It creates a light filter and playful articulation of horizontality and linerarity, and is inspired by traditional handcrafted Tel-Avivian brise-soleil architecture, providing solar protecting whilst enabling an air flow through the facade.

Internal courtyards provide semi-sheltered space for play...

The colours and materials used provide both visual orientation and distinction of space, as well as sensual stimulus, creating a rich and exciting learning environment for the children.

Here you can see diagrams that consider sun, visual connection, colours, topography, spatial layout, and form.

By placing the children's realm on the top floor and allowing for communal public space beneath - the children are separated physically but are still connected visually - allowing them a sense of the collective, and of belonging to a community.

Via ArchDaily.


Post a Comment


site by Ana Degenaar